Venne Colcoton Garen

Door de ontwikkelingen op de grondstof- en energiemarkt wereldwijd zijn wij genoodzaakt om bij de inkoop van onze minispoelen de verkoopprijs te verhogen van € 2,50 naar € 2,70. Minispoelen die nog bij ons op voorraad liggen, kunt u nog voor de oude prijs kopen.


 

Minidoor is een directe leverancier van Venne Colcoton Unikat garens.

Mooie garens om mee te handwerken, oa. breien, haken, kantklossen, weven en borduren.

Verkrijgbaar in verschillende samenstelling en kleuren. Mocht u op zoek zijn naar een bepaald product of kleur, stuur gerust even een mail: webwinkel.minidoor@gmail.com


Tijdens beurzen heeft Minidoor een grote sortering van de garens bij zich, maar mocht u een bepaalde dikte, kleur of kleurlijn zoeken, neem dan even vooraf contact met ons op, dan kunnen we dit voor u extra meenemen.


Wist u dat.....

'Gemerceriseerd' slaat op de behandeling van het garen. Het kan alleen toegepast worden op katoen, gemerceriseerd wol bestaat niet. Wol komt van een schaap, angorakonijn, alpaca of een ander dier. Katoen wordt gemaakt van de katoenplant en is niet dierlijk, vegan dus.

Door een behandeling van het katoen verandert de vezelstructuur, hierdoor krijgt het garen andere eigenschappen, zo;

  • krijgt het een mooie glans,
  • neemt het de verf beter op,
  • wordt het garen sterker,
  • en verhoogt het de kwaliteit van het katoengaren

Merceriseren is een dure behandeling van het garen, maar het wordt er zichtbaar mooier van. Je kan gerust zeggen dat het het waard is. Daarnaast zijn niet alle katoengarens geschikt om te merceriseren

'Gegaseerd' wil zeggen dat het garen zeer sterk en duurzaam is. 

'Gekamd katoen' is een katoendraad dat gekamd is om korte verzels te verwijderen en langere vezels recht te maken om zo tot een soepele garen te kunnen creëren.


 

© 2010 - 2024 Minidoor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel